İşitsel Yoksunluk ve İşitme Cihazı Kullanımı

'İşitme cihazı kullanmak işitme kaybını ilerletir' fikri tamamen yanlış ve işitme kaybının işitme mekanizmasında yarattığı etkileri anlamaktan oldukça uzak bir ifadedir.
İşitme kaybı ve işitme cihazı kullanımı ile ilgili en önemli noktaları anlamanın yolu öncelikle işitme kaybı ve işitsel yoksunluğu doğru anlamaktan geçer.

İşitme kayıpları, tip (iletim, sensori/nöral ve mikst tip), derece (işitme kaybının miktarı) ve konfigürasyonuna (frekanslara özel işitme kaybının şekli) göre sınıflandırılır. İşitme kaybı genellikle ilerleyicidir, aylarca ve hatta yıllarca bile fark edilmediğinde beyin bu olumsuz duruma uyum sağlayabilir. İşitme siniri ve işitmeden sorumlu olan beyin alanları sesten yoksun kalınca, işitme kaybının yarattığı etkilerden işitme cihazıyla kurtulmak oldukça zorlaşabilir.

İşitme uzmanları tarafından bu durum işitsel yoksunluk terimiyle adlandırılır. İşitsel yoksunluğun yaygın nedenleri aslında çok basittir. İşitme kaybı olan kişiler işitme kayıplarını birçok nedenden dolayı işitme cihazları ile, yani amplifikasyonla telafi etmemeyi seçer. Bu konuda hiçbir müdahale yapılmadığında işitme mekanizmasının nöronları uyarımdan yoksun kalır ve yavaş yavaş zayıflarlar.

İşitsel yoksunluğun bir başka nedeni, yalnızca tek kulakta işitme cihazı kullanımıdır. Tek kulakta işitme cihazı kullanımı bir kulağın dinleme aktivitesinin diğer kulaktan daha fazla olmasına neden olarak cihazsız kulağın zaman içinde zayıflamasına neden olur. Çift cihaz yerine tek bir işitme cihazı kullanmak bir kulağı sesten mahrum bırakmak anlamına gelir ve bu durum işitme sinirinin yavaş yavaş zayıflamasına yol açar. Cihaz kullanılmayan kulak zamanla daha fazla işlevini kaybeder. Çift işitme cihazı kullanılmaya başlandığında veya ikinci bir işitme cihazı kullanılmak istendiğinde, adaptasyon için cihazsız kulağa daha fazla zaman gerekir.
Kulağın işitsel yoksunluğun etkilerinden kurtulabileceğini gösteren birçok çalışma vardır. Çalışmalar, “işitsel yoksunluğun çözülmesinin, genel olarak binaural amplifikasyon (her iki kulağa işitme cihazı kullanılması) olduğunu fakat bu durumun da yetersiz olduğunu” göstermektedir. Her iki kulakta işitme cihazı kullanmakta her zaman çok iyi sonuç vermeyebilir. İşitme kaybını ne kadar erken fark ederseniz, işitme kaybı için tedaviye ne kadar erken başlarsınız, işitme cihazlarınız ile daha iyi bir işitme sağlamış olursunuz.
Araştırmalar işitme kaybının erken tedavisi ve işitme cihazına uyumun hızlı sağlanması ile ilgili daha iyi sonuçlar ortaya çıktığını açıkça göstermektedir.

Bu durumda çözüm, işitme duyularınızı taze tutmak ve uyarmaktır…
İşitme kaybınızı ilk fark ettiğinizde mutlaka bir işitme uzmanına başvurun.
Son olarak, yaşa bakılmaksızın her iki kulakta işitme cihazı kullanımı yaşam kalitesini artıracaktır.
Günümüz teknolojisinde işitme cihazları, hafif, şık, çok küçük, güçlü ve işitmenizi kolaylaştıran özelliklerle donatılmıştır.

İşitme yaşamın zevklerinden biridir.
Öyleyse, ne bekliyorsunuz? Bugün yakınınızdaki bir işitme uzmanından ücretsiz randevunuzu alın.

İşitsel Yoksunluk ve İşitme Cihazı Kullanımı

Maximum Görünmezlik

Şaşırtıcı derecede küçük boyutlar

Keşfet

Maximum Bağlantı

İşitme cihazlarınızla hayata bağlanın

Keşfet

Maximum
Şarj

Bu rahatlığı siz de yaşayın

Keşfet

Maximum
Hesaplı

Her cebe uygun çözüm

Keşfet
Gürüntüde anlama testi
Gürültüde anlamanızı test edin
Test Et
Ücretsiz Randevu Alın
Ücretsiz Randevu alın
Uzmanımız işitme testinizi yorumlasın
Uzmanımız İşitme
Testinizi Yorumlasın
Sgk katkısı ile işitme cihazı nasıl alınır
SGK Katkısı ile
işitme cihazı nasıl alınır?
İncele
Size en yakın maxtone
Size En yakın Maxtone
Bul
maxtone

Türkiye'nin İşitme Merkezi

Yüksek teknoloji, yılları kapsayan

profesyonel hizmet ile tanışın.

En Yakın Maxtone

Hemen Ara

Whatsapp
En yakın Maxtone Size en yakın maxtone şubesi Whatsapp destek hattı Whatsapp destek hattı