Celil’in azmi engelleri aştı

Görme ve işitme engelli Celil Uzun, hiçbir şeyin imkânsız olmadığını kanıtladı. Burslu girdiği Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden geçen yıl mezun olan Celil, stajını da tamamlayarak avukat oldu

İzmir Barosu’nda avukatlık mesleğine adım atan 23 genç hukukçu için cübbe giyme töreni düzenlendi. Bu hukukçular arasında azmiyle engel tanımayan çok özel bir isim vardı. Yüzde 100 burslu okuduğu Yaşar Üniversitesi’nden geçen yıl başarıyla mezun olan görme ve işitme engelli Celil Uzun, avukatlık stajını da tamamlayarak cübbesini giydi. Celil Uzun’a cübbesini, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Baro Başkanı Aydın Özcan ve Avukat Münir Hakan Eriş giydirdi. Uzun, baroya kaydolarak ruhsatnamesini aldı.  

 

Celil’in azmi engelleri aştı

Engelliler için çalışacak

Öğretmen baba ve ev hanımı annenin çocuğu olan Celil Uzun, görme engelli olarak dünyaya geldi. 2 yaşında yüzde 90 işitme kaybı olduğu ortaya çıkan Celil, ailesinden gelen büyük destekle eğitimine hiç ara vermedi. Kulaklık yardımıyla çok az duyabilen Celil, ilköğretimin ardından engelsiz öğrencilerle birlikte okudu. Celil, 'Hep hukukçu olmak istiyordum. Lise 2. sınıfta bu hedefime ulaşmak için eşit ağırlık bölümünü seçtim. Babamın öğretmen olması, sorunları aşmamızda kolaylık sağladı' diyerek eğitim hayatını anlattı.

Celil, üniversite sınavında Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yüzde 100 burslu kazandı. İşitme engeli nedeniyle kendisi için hazırlanan ses sistemine sahip sınıflarda eğitim alan Celil, derslerini kulaklıkla takip edip özel bilgisayar yazılımları sayesinde bunları sesli kayıtlara ya da Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı yardımıyla kabartma baskı haline dönüştürebildi ve geçen yıl mezun oldu. 

Adliyede, İzmir Barosu’nda ve Avukat Münir Hakan Eriş’in yanında staj yapan Celil, bu dönemi de başarıyla tamamladı. Törende konuşan Celil Uzun, vatanına borcunu hizmet ederek ödemek istediğini belirterek 'Bir devlet kuruluşunda hukukçu olarak, mümkün olursa da engelliler ve çocuklar için çalışmak istiyorum' dedi.

Çocukları için göç ettiler

Törende büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen Celil’in annesi Ayşe Uzun ve babası Muhittin Uzun, oğullarının eğitimi için Rize’den İzmir’e göç ettiklerini belirtti. Uzun Ailesi, 'Oğlumuzun eğitimi için bin 400 kilometre öteden Rize’den İzmir’e gelmemizi eleştirenler oldu ama iyi ki gelmişiz. Aileler engelli çocuklarının eğitimi için güçleri yettiğince mücadele etsinler' dedi.

Kaynak : Milliyet Gazetesi

Maximum Görünmezlik

Şaşırtıcı derecede küçük boyutlar

Keşfet

Maximum Bağlantı

İşitme cihazlarınızla hayata bağlanın

Keşfet

Maximum
Şarj

Bu rahatlığı siz de yaşayın

Keşfet

Maximum
Hesaplı

Her cebe uygun çözüm

Keşfet
Gürüntüde anlama testi
Gürültüde anlamanızı test edin
Test Et
Ücretsiz Randevu Alın
Ücretsiz Randevu alın
Uzmanımız işitme testinizi yorumlasın
Uzmanımız İşitme
Testinizi Yorumlasın
Sgk katkısı ile işitme cihazı nasıl alınır
SGK Katkısı ile
işitme cihazı nasıl alınır?
İncele
Size en yakın maxtone
Size En yakın Maxtone
Bul
maxtone

Türkiye'nin İşitme Merkezi

Yüksek teknoloji, yılları kapsayan

profesyonel hizmet ile tanışın.

En Yakın Maxtone

Hemen Ara

Whatsapp
En yakın Maxtone Size en yakın maxtone şubesi Whatsapp destek hattı Whatsapp destek hattı